Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ OIL ...ΕΤΡΕΞΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ !

Το Σωματείο Εργαζομένων 
στην ΚΑΒΑΛΑ OIL 
συνηθισμένο στους αγώνες, 
δεν θα μπορούσε να λείπει από τον 
13ο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης 
"ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"...
Δείτε φωτογραφίες και λεπτομέρειες 
από τη συμμετοχή της 
ομάδας δρομέων
 "KAVALA OIL UNION Running Team"





Την Κυριακή 1η Απριλίου 2018 διεξήχθη ο μεγαλύτερος Διεθνής Μαραθώνιος στη Βόρεια Ελλάδα και 2ος πανελληνίως με το ιστορικό όνομα "Μέγας Αλέξανδρος". Στη γιορτή αυτή του αθλητισμού συμμετείχε το Σωματείο Εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ OIL με τους αθλητές να πετυχαίνουν εξαιρετικούς χρόνους και προσωπικά ρεκόρ! 


(αλφαβητικά ανεπίσημα αποτελέσματα*)

ΑΝΘΗΜΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ   
42km                     4h22m58s
ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ   
10km                  47m16s
ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   
42km  3h55m04s
ΚΟΥΖΛΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
 42km          3h31m10s
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   
42km                   2h55m08s


* Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται μερικά 24ωρα μετά τους αγώνες

Η φανέλα της KAVALA OIL UNION Running Team

Οι 20.000 συμμετέχοντες στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» δημιούργησαν μία μεγάλη γιορτή στην πόλη της Θεσσαλονίκης στέλνοντας μήνυμα άθλησης και υγείας.

Ο 13ος "Μαραθώνιος της Ιστορίας" ξεπέρασε όλους τους προηγούμενους σε οργανωτική αρτιότητα, αγωνιστικό ενδιαφέρον, αλλά και σε κέφι, χάρη στις εντυπωσιακές παράλληλες εκδηλώσεις που «στήθηκαν» στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το ρεκόρ συμμετοχών, η άριστη υποστήριξη των δρομέων τόσο κατά την προσπάθειά τους όσο και μετά από αυτήν, το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των πρωταθλητών που έλαβαν μέρος, η επιπλέον λάμψη που έδωσαν οι Ολυμπιονίκες μας και οι άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης, τα χαμόγελα των ανθρώπων κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, σε συνδυασμό με τις υπέροχες καιρικές συνθήκες, χάρισαν σε όλους μία νέα αξέχαστη εμπειρία.

Δείτε φωτογραφίες από τη συμμετοχή της KAVALA OIL UNION Running Team...

















Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Μαραθώνιος. Γεννήθηκε στο Μαραθώνα της Ελλάδας μας το 490 π.Χ, από την ηρωική προσπάθεια του ημεροδρόμου Φειδιππίδη οπλίτη, ο οποίος διύνησε την απόσταση, για να αναγγείλει στους Αθηναίους την νίκη των Ελλήνων, πέφτοντας νεκρός από την υπερπροσπάθεια. Σήμερα σε κάθε γωνιά του κόσμου τελούνται χιλιάδες Mαραθώνιοι, καθιστώντας το αγώνισμα, αυτό με τους περισσότερους συμμετέχοντες στον πλανήτη και τη λέξη “Μαραθώνιος”, τη μόνη κοινή σε όλες τις ομιλούμενες διαλέκτους παγκοσμίως. Ο Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του μεγάλου Στρατηλάτη, έως την Θεσσαλονίκη τη σύγχρονη ελληνική μητρόπολη της. Ο Μαραθώνιος που φέρει ως σύμβολο, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ανθρωπότητας, τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, δεν είναι απλά ένα μεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός, αλλά μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στο σήμερα.

Ο πρώτος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" διεξήχθη την 16η Απριλίου 2006 και ήταν η απόρροια του οράματος αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων από όλη την Ελλάδα. Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης, αδειοδοτήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της Ε.Ο.Ε, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς και με τη συνεργασία πλήθους φορέων, θεσμικών υποστηρικτών, διοργανώνει το κορυφαίο για την Βόρεια Ελλάδα γεγονός, με αθλητική, κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και πάνω απ΄ όλα ιστορική σημασία, εξαιρετικό πρεσβευτή της πόλης μας, της Μακεδονίας μας και της χώρας μας, σ΄ όλο τον πλανήτη.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS), εντάσσεται ανελλιπώς στο ετήσιο επίσημο διεθνές καλεντάρι, αποκλείοντας παράλληλα το δικαίωμα οποιουδήποτε άλλου Μαραθωνίου παγκόσμια, να χρησιμοποιήσει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου