Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ "8"





T.A.P.: Αναβολή της δίκης των οκτώ κατηγορουμένων ερήμην των κατηγόρων!




Στη δικαστική ιστορία έχουν υπάρξει περιπτώσεις καταδίκης ενός κατηγορουμένου ερήμην, δηλαδή χωρίς να είναι παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου. Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, ωστόσο, να απουσιάζουν οι κατήγοροι. Στη δίκη των οκτώ προσαχθέντων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, οι οποίοι φέρονται ότι εμπόδισαν την έναρξη των εργασιών για την τοποθέτηση των σωλήνων του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.) στα τενάγη Φιλίππων, που άρχισε μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018 στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας, δεν παραβρέθηκε ούτε ένα στέλεχος του Διαδριατικού Αγωγού, ούτε συνήγορος, ούτε μάρτυρας, για να στηρίξουν την κατηγορία ενώπιον του μονομελούς πλημμελειοδικείου!

Στην κατάμεστη αίθουσα βρέθηκαν οι κατηγορούμενοι, πλην του Θέμη Καλπακίδη ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, οι συνήγοροι υπεράσπισης, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, μέλη του δημοτικού συμβουλίου με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιώργο Γραμμένο, δικηγόροι που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και πολίτες, που συμπαρίστανται στους κατηγορουμένους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν αίτημα αναβολής της δίκης, διότι δεν είχαν επαρκή χρόνο να μελετήσουν την υπόθεση, να ετοιμάσουν τις ερωτήσεις και τις αγορεύσεις τους, να προτείνουν μάρτυρες και να προσκομίσουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία. «Ο ισχυρισμός μας είναι, ότι πρόκειται για μία προσχεδιασμένη ενέργεια από την πλευρά της κοινοπραξίας του T.A.P.», ανέφερε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, για την προσαγωγή των οκτώ κατηγορουμένων και συμπλήρωσε: «Το δικαστήριο πρέπει να αναβάλλει, για να τύχουν οι κατηγορούμενοι μιας δίκαιης δίκης».

Η εισαγγελέας δήλωσε ότι επιφυλάσσεται για το αίτημα και η πρόεδρος διέκοψε για σύσκεψη μερικών λεπτών. Μετά την επιστροφή τους στην έδρα, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το αίτημα έγινε δεκτό, ανέβαλε τη δίκη και όρισε ημερομηνία εκδίκασης την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 στις 12 το μεσημέρι.


k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου