Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ 8 - Ημέρα 2η [ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ]


- Πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα
- Δυναμική παρουσία του κόσμου
- Λιποθυμία του απεργού πείνας
- Αναβολή της δίκης για αύριο Πέμπτη
- Προσωρινή απελευθέρωση των συλληφθέντων
- Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ



Από πολύ νωρίς το πρωί άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Βλέποντας τον κόσμο να πληθαίνει, η διοίκηση της Αστυνομίας κάλεσε το βαν μεταφοράς κρατουμένων (κλούβα) στις 9:30 το πρωί, ώστε να γίνει άμεσα η μεταφορά των συλληφθέντων στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.  Η μεταφορά έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως θα άρμοζε σε εγκληματίες ή τρομοκράτες! Η μεταγωγή τους στα δικαστήρια έγινε από το υπόγειο Γκαράζ του μεγάρου, όπως ακριβώς γίνεται με τους σεσημασμένους κακοποιούς! 



Οι συλληφθέντες με ακμαίο ηθικό δεν σταμάτησαν να χαμογελούν στους εκατοντάδες συμπαραστάτες τους, ανταποδίδοντας το κουράγιο που εισπράττουν! Δείτε τις σκηνές που εξασφάλισε αποκλειστικά το prinosoil.blogspot.gr



Το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας γέμισε μέσα κι έξω από κόσμο και τρακτέρ, δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα με συνθήματα, κόρνες και μηνύματα συμπαράστασης στους 8 συλληφθέντες, οι οποίοι κρατούνταν στον 3ο όροφο μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη.




Γύρω στις 11:30 το μεσημέρι δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα να αποχωρήσει ο κόσμος από το εσωτερικό του Μεγάρου, κάτι που βρήκε τους πάντες αντίθετους, οδηγώντας τους σε καθιστική διαμαρτυρία!



Στις 12 το μεσημέρι οι 8 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν από τον 3ο όροφο στη δικαστική αίθουσα για την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Να σημειώσουμε ότι και πάλι χρησιμοποιήθηκε ο υπόγειος όροφος για τη μεταφορά, με τους άνδρες των ΜΑΤ να φυλάττουν τις εισόδους. Οι αστυνομικές δυνάμεις επέτρεψαν την είσοδο μόνο σε όσους χωρούσαν να καθίσουν στην αίθουσα, ενώ οι υπόλοιποι περίμεναν απ' έξω.




Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κι ενώ βρισκόταν ακόμη στην αρχή της, ο συλληφθείς πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης, ο οποίος σημειωτέον βρίσκεται εδώ και 7 ημέρες σε απεργία πείνας, υπέστη σοβαρό λιποθυμικό επεισόδιο! Η διαδικασία "πάγωσε", όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι, με τους πιο ψύχραιμους να προσπαθούν να τον συνεφέρουν επί ματαίω. 




Με εντολή του προέδρου του δικαστηρίου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο και ο εξουθενωμένος αγωνιστής διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι καλύτερα στην υγεία του. 

Το περιστατικό εγείρει σοβαρότατους προβληματισμούς σχετικά με τον πραγματικό λόγο της σύλληψης και της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι 8 πολίτες, εκ των οποίων οι δύο απεργοί πείνας καθώς και κατά πόσο έπρεπε να παραμείνουν όλη τη νύχτα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Να υπενθυμίσουμε ότι όλοι τους είναι γνωστοί κι ευυπόληπτοι πολίτες της Καβάλας (δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδρος τοπικής κοινότητας, πρόεδρος αγροτικού συλλόγου, πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, κλπ). 

Απ' ό,τι φαίνεται οι εντολές του T.A.P. ήταν ρητές, άνευ παρεκκλίσεων! Μένει να δούμε τι έχει να πει ο λαός της Καβάλας γι'αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις...

Δείτε τις σοκαριστικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου...



Μετά από αυτή την εξέλιξη, αποφασίστηκε τακτική δικάσιμος σε 24 ώρες, δηλαδή το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι  7 συλληφθέντες αφέθηκαν -έστω και καθυστερημένα- ελεύθεροι μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Θέμης Καλπακίδης θα παραμείνει στο Νοσοκομείο Καβάλας για προληπτικούς λόγους. Οι 7 βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα αποθεώθηκαν για ακόμη μια φορά από τους ακούραστους συμπαραστάτες τους, που δεν έφυγαν λεπτό από το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.


Το βράδυ έχει συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για τον αγωγό ΤΑΡ. Λήψη αποφάσεως για περαιτέρω κινητοποιήσεις». Φυσικά στην έκτακτη συνεδρίαση θα είναι παρόντες οι μέχρι πρότινος κρατούμενοι. 




ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ...



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου