Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο 37ος Κλασσικός ή Αυθεντικός Μαραθώνιος. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, αθλητές του Σωματείου Εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ.





Αναμφίβολα ο Μαραθώνιος είναι το σημαντικότερο μαζικό αθλητικό γεγονός της χώρας, αφού πρόκειται για την κλασική διαδρομή, αυτήν που όλοι θέλουν να τρέξουν έστω για μία φορά στη ζωή τους. Την ευκαιρία αυτή άδραξαν και φέτος οι συνάδελφοι Νίκος Μαυρίδης, Παναγιώτης Καρασακαλίδης και Δημήτρης Κουζλακίδης.








Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αφού έβρεχε στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, οι αθλητές μας κατάφεραν να τερματίσουν και μάλιστα με πολύ καλούς χρόνους!

Νίκος Μαυρίδης                             2h59m
Δημήτρης Κουζλακίδης                  3h23m
Παναγιώτης Καρασακαλίδης          3h58m


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Ο Κλασικός ή Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι ο διεθνής ετήσιος αγώνας μαραθωνίου της Ελληνικής πρωτεύουσας, το κορυφαίο αθλητικό μαζικό γεγονός της χώρας. Την οργανωτική ευθύνη έχει ο ΣΕΓΑΣ. Σημειώνεται ευρεία συμμετοχή εταιρειών σε διάφορες υπηρεσίες υποστήριξης, πχ γενικός συντονισμός, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, κ.α. Διεξάγεται τη δεύτερη Κυριακή κάθε Νοεμβρίου. Φιλοξενείται στην κλασσική διαδρομή των 42195μ με εκκίνηση τη μικρή πόλη του Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο. 

Γενικά ο μαραθώνιος, στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο, καθιερώθηκε εις ανάμνηση της πορείας του άγνωστου Αθηναίου οπλίτη, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 490 πΧ έτρεξε από το πεδίο της μάχης στο Μαραθώνα έως την Αθήνα για να ανακοινώσει την νίκη κατά των Περσών στη μάχη που διεξήχθη στον επίπεδο και βαλτώδη τόπο από τον Τύμβο έως το Σχοινιά. Πρόλαβε, όπως γράφεται, να φωνάξει "Νενικήκαμεν" και στη συνέχεια εξαντλημένος έπεσε νεκρός. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου