Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ Β.Φ.Λ.


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 σήμερα το πρωί 48ωρη κινητοποίηση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη βιομηχανία φωσφορικών Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη. Το σωματείο εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα κινητοποιήσεις, ως αντίδραση στην πρόθεση της εταιρίας για περικοπές μισθών.

Η εταιρία θέλησε σε μια νύχτα να εξαφανίσει τις κατακτήσεις δεκαετιών των εργαζομένων και ταυτόχρονα την εξαθλίωσή τους σε μια περίοδο που αποδεικνύεται αρκετά κερδοφόρα για τη βιομηχανία. Οι εργαζόμενοι σε μια τόσο επιβαρυμένη και βαριά βιομηχανία όπως είναι τα Λιπάσματα, απαιτούν τουλάχιστον αλληλοσεβασμό και αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλουν καθημερινά, παλεύοντας νυχθημερόν στο αποδεδειγμένα καρκινογόνο περιβάλλον. Το οικονομικό χάος και ο γενικότερος εργασιακός εξανδραποδισμός που υφίσταται στην αγορά, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε χημικές βιομηχανίες όπως τα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια, όπου οι καθημερινοί κίνδυνοι, η επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων και οι αυτονόητες δυσκολίες είναι αδιαμφισβήτητες.

Να σημειώσουμε ότι κατά πως φαίνεται η εταιρία "εξαπάτησε" τους εργαζόμενους, διακόπτωντας τις διαπραγματεύσεις με το Σωματείο Εργαζομένων και αποφασίζοντας με απολυταρχικό τρόπο περικοπές που αγγίζουν ακόμη και το 40%! Η κίνηση αυτή της εταιρίας κρίθηκε αδικαιολόγητη, σε μια περίοδο απόλυτα κερδοφόρα και μάλιστα σε επίπεδα που αγγίζουν και ξεπερνούν κάθε εποχή.

Μοναδικό όπλο που απομένει στους εργαζόμενους είναι οι κινητοποιήσεις, οι οποίες όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι θα συνεχιστούν και αν χρειαστεί θα ενταθούν περαιτέρω.


Το σωματείο εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ OIL συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της βιομηχανίας Λιπασμάτων, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ!

Το παρών στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων, έδωσαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ OIL Μανώλης Κελαϊδάκης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού εργαζομένων Βαγγέλης Παππάς, καθώς και εργαζόμενοι της ΚΑΒΑΛΑ OIL οι οποίοι βρίσκονταν σε ρεπό.


Δήλωση του προέδρου του Συνεταιρισμού Εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ OIL και δημοτικού συμβούλου του Δήμου Καβάλας, Βαγγέλη Παππά:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου