Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

ΤΕΛΙΚΑ... ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΤΟ ΥΔΡΟΘΕΙΟ....!




Ποιος είναι ο μεγάλος φόβος 
των εργαζομένων σε πλατφόρμες
 και βιομηχανίες εξόρυξης
 και επεξεργασίας πετρελαίου; 

Το θανατηφόρο ΥΔΡΟΘΕΙΟ.










Τι είναι το Υδρόθειο ;

   To «υδρόθειο» ή «σουλφάνιο» ή «υδροσουλφίδιο» ή «σουλφίδιο του υδρογόνου» είναι η χημική ένωση του υδρογόνου και του θείου με χημικό τύπο H2S. Είναι ένα άχρωμο, πολύ τοξικό και εύφλεκτο αέριο με τη χαρακτηριστική οσμή των κλούβιων αυγών. Είναι συχνά το αποτέλεσμα της αναερόβιας βακτηριδιακής αποικοδόμησης οργανικών ουσιών που περιέχουν θείο, σε έλη και αποχετεύσεις. Επίσης βρίσκεται στα ηφαιστειακά αέρια, στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο και στο νερό κάποιων πηγαδιών.


 Γιατί είναι επικίνδυνο το Υδρόθειο ;

  
Το υδρόθειο είναι ο καθημερινός εφιάλτης των εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ. Τα κοιτάσματα του Πρίνου διαθέτουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υδρόθειο, πράγμα που σημαίνει ότι ο κίνδυνος κυκλοφορεί παντού! Όπου υπάρχουν γραμμές μεταφοράς αργού πετρελαίου, όξινου αερίου και προϊόντων αυτών, ελλοχεύει ο εφιάλτης της διαρροής του φονικού αυτού αερίου.

Το υδρόθειο είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα χωρίς την προσωπική τους αναπνευστική συσκευή. Μία εισπνοή σε περίπτωση διαρροής, μπορεί να αποβεί μοιραία για τον καθένα! Σε χρόνο μηδέν μπορεί να παραλύσει το ανθρώπινο νευρικό σύστημα και να οδηγήσει στο θάνατο.


Όμως... κάποιες έρευνες αποδεικνύουν τη χρησιμότητα του Υδροθείου!

   Τα ανθρώπινα κύτταρα παράγουν υδρόθειο από το αμινοξύ L-κυστεΐνη, με τη βοήθεια δύο ενζύμων. Το υδρόθειο φαίνεται πως λειτουργεί ως νευροδιαβιβαστής, συμβάλλοντας στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και στην απελευθέρωση ορμονών. Μάλιστα πέρυσι, σύμφωνα με το περιοδικό “Science“, οι επιστήμονες άρχισαν να ελέγχουν κατά πόσο το συγκεκριμένο αέριο μπορεί να προστατέψει από τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

   Τώρα όμως προκύπτει μια νέα συσχέτιση του υδρόθειου με τη στύση! Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι για την πρόκληση και τη διατήρηση της στύσης, απαιτείται μια ισορροπία ανάμεσα στη διαστολή (χαλάρωση) και στη συστολή (σφίξιμο) των αιμοφόρων αγγείων του ανδρικού γεννητικού οργάνου και εδώ υπεισέρχεται ο ρόλος του υδρόθειου. Πριν τη σεξουαλική επαφή, απειροελάχιστες ποσότητες υδρόθειου απελευθερώνονται μέσα στα νευρικά κύτταρα του πέους, τα οποία ρυθμίζουν την αιμάτωση και τη σκλήρυνσή του.

   Ο καθηγητής φαρμακολογίας Τζιουζέπε Κιρίνο του πανεπιστημίου της Νάπολης “Φεντερίκο ΙΙ”, όπως αναφέρει σε εργασία του στα “Πρακτικά” της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), διαπίστωσε ότι ο ψεκασμός οργάνων ποντικών με υδρόθειο έκανε τα ποντίκια να έχουν καλύτερες στύσεις. Τα πειράματα επεκτάθηκαν και σε ανθρώπους. Σύμφωνα με την έρευνα, και στους ανθρώπους μπορεί να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα, καθώς το υδρόθειο φαίνεται πως χαλαρώνει τα νεύρα του πέους, διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή αυτή και βελτιώνει τη στύση!



Άρχισε ήδη η εκμετάλλευση του υδροθείου !
 
 
Μόνο οι Ιταλοί και ιδιαίτερα οι Ναπολιτάνοι θα μπορούσαν να εμπορευθούν κάτι τέτοιο. Ο λόγος για μια θέση πάρκινγκ στην ύπαιθρο όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορέσει να "αφυπνίσει" τη σεξουαλικότητα του με τη βοήθεια του "φυσικού Viagra" !

Οι θέσεις πάρκινγκ βρίσκονται δίπλα στο ηφαίστειο Solfatara κοντά στη Νάπολη, το οποίο εκπέμπει υδρόθειο σε μικρές ποσότητες. Πλήθος κατασκηνωτών επισκέπτονται το πρωτότυπο "κάμπινγκ", προκειμένου να απολαύσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του κατά τ' άλλα επικίνδυνου αερίου!


Εμείς παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να αποφεύγουμε το υδρόθειο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου