Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η επίσκεψη του Ανδρέα Νεφελούδη στην Καβάλα


"Συμβολική επίσκεψη 
για συμπαράσταση.
Σύντομα λύση για ΒΦΛ"



Στην Καβάλα βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, με σκοπό να συνομιλήσει με την διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στην ELFE ΑΕ (πρώην ΒΦΛ) και την διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας (αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους, πολλοί εκ των οποίων βρέθηκαν έξω από το ΕΥΚ Καβάλας). Το βασικότερο θέμα συζήτησης ήταν το βοήθημα που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα δοθεί στους εργαζομένους που απολύθηκαν και δεν έλαβαν αποζημίωση εξαιτίας των μηνύσεων που εκκρεμούν εις βάρος τους -με τον κ. Νεφελούδη να τονίζει, σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ότι θα χορηγηθεί πολύ σύντομα, εφόσον ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα (αν και δεν διευκρινίστηκε το πότε ακριβώς θα δοθεί)

Στις ίδιες δηλώσεις του ο κ. Νεφελούδης -ο οποίος συνοδευόταν από τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου- σημείωσε ότι η επίσκεψή του ήταν "συμβολική" με σκοπό την εκδήλωση της συμπαράστασης της κυβέρνησης στους εργαζόμενους που παραμένουν έξω από την πύλη του εργοστασίου της ΒΦΛ και υπογράμμισε ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες με σκοπό την άμεση εξεύρεση μιας λύσης που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του εργοστασίου, συστήνοντας υπομονή στους εργαζόμενους. Έφερε, δε, το παράδειγμα του "Μαρινόπουλου" και της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την απορρόφηση από τον "Σκλαβενίτη", ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοδιαχείρισης της βιομηχανίας λόγω των υψηλών χρεών της προς το ελληνικό δημόσιο και τις τράπεζες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην διάρκεια της συνάντησης οι 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι παραμένει ως βασικός τους στόχος η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΒΦΛ -εννοώντας προφανώς την μη συμμετοχή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην "επόμενη ημέρα".




kavala-portal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου