Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ & Β.Φ.Λ. - Περί άλλων τυρβάζει;


Να ξεκαθαρίσει τη θέση της η Ν.Δ. 
και ο βουλευτής της, για το θέμα της
 Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων


Οι πρώτοι που θα έπρεπε να νοιάζονται για το μέλλον της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, πολύ περισσότερο από άλλους πολιτικούς παράγοντες. Είναι γνωστό, πως η ΒΦΛ, είναι έργο που δημιούργησε στον τόπο μας ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, προσφέροντας επί πολλά χρόνια ανάπτυξη στον τόπο μας και πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Πέρα απ’ αυτό, για πολλά χρόνια, για τους εκάστοτε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αποτέλεσε τον μηχανισμό εξυπηρέτησης της εκλογικής τους πελατείας, με διορισμούς που έκαναν εκεί δικών τους ανθρώπων.

Βεβαίως τότε, δεν ένοιωθαν να υποχρεώνονται σε κάποιον για την εξυπηρέτηση της εκλογικής τους πελατείας, δεδομένου ότι το πολιτικό σύστημα της εποχής ήταν δικό τους, στα χέρια τους. Από την μέρα της πώλησης του εργοστασίου σε ιδιώτη, κάπου δεν τα υπολόγισαν καλά τα πράγματα και πρωταγωνίστησαν να περάσει το εργοστάσιο στα χέρια του Λαυρεντιάδη. Δεν είχαν φανταστεί ότι θα ερχόταν η εποχή, που θα έπρεπε να επιλέξουν αν θα είναι με τον εργοδότη, ή με τους εργαζόμενους. Όταν φάνηκε το πρόβλημα και βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα, τότε ήταν πολύ υποχρεωμένοι στην εργοδοσία και τους ήταν δύσκολο να ταχθούν με το δίκιο, δηλαδή με τους εργαζόμενους.


Με την έννοια αυτή συμφωνούμε με όσα γράφει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος, με μια πολύ σημαντική ένσταση. Γιατί η επίθεση γίνεται προσωπικά στον εν ενεργεία βουλευτή της Ν.Δ. Νίκο Παναγιωτόπουλο;;; Οι υπόλοιποι, δηλαδή, είναι άμοιροι ευθυνών;;; ο Γιώργος Καλαντζής, που έχει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης και μέσα στην κρίση έκανε δυο δηλώσεις σχεδόν ξεκάθαρα υπέρ του Λαυρεντιάδη, γιατί δεν κατονομάζεται; Μήπως υπήρξε υποστήριξη από τους άλλους δύο πρώην βουλευτές της Ν.Δ., τον Γιάννη Πασχαλίδη και τον Ντίνο Κλειτσιώτη και δεν το μάθαμε;;; Μήπως υπήρξε καμιά ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Καβάλας υπέρ των απεργών και δεν την είδαμε;;;



k-tipos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου