Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΒΦΛ: Επιστρέφουν στην δουλειά τους ακόμη 9 εργαζόμενοι

Ο αγώνας των εργαζομένων
άρχισε να
δικαιώνεται σιγά σιγά...


Μετά τον πρώτο εργαζόμενο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων που επέστρεψε πριν από 15 ημέρες στον χώρο εργασίας του με το παλαιό καθεστώς εργασίας -και με σύμβαση αορίστου χρόνου-, άλλοι 9 εργαζόμενοι που είτε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα είτε είχαν απολυθεί επιστρέφουν από σήμερα στην βιομηχανία, μετά από σχετική δικαστική εντολή που αναμενόταν από την περασμένη Παρασκευή. Μεταξύ των 9 εργαζόμενων που επιστρέφουν στην ΒΦΛ είναι τόσο ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων Κώστας Λίτσας όσο και 3 υπάλληλοι που απολύθηκαν παρανόμως από τις θέσεις τους. Μια νέα απόφαση για μια άλλη μερίδα εργαζόμενων που έχουν καταθέσει αίτηση προσωρινής διαταγής αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Δεν έχει γίνει γνωστό -αν και αυτό έχει την δική του σημασία- το κατά πόσο οι δικαστές ασχολήθηκαν με την ουσία της υπόθεσης (το πώς δηλαδή έφτασε η διοίκηση του εργοστασίου να απολύσει τους εργαζόμενους) ή αν απλά στάθηκε στο βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ωστόσο το γεγονός είναι ότι ο αγώνας των υπαλλήλων που παραμένουν ως και σήμερα έξω από την πύλη του εργοστασίου δείχνει ότι -έστω και με αργά βήματα- δικαιώνεται. Και όλα αυτά εν όψει και της 6ης Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται η απόφαση για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει υποβάλλει το σωματείο των εργαζόμενων.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στον απόηχο τόσο των πληροφοριών για εργατικό ατύχημα που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας την περασμένη Παρασκευή -με έναν συμβασιούχο να εισπνέει κατά λάθος διοξείδιο του θείου και να μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για νοσηλεία- όσο και της νέας προσπάθειας που έκαναν, την περασμένη εβδομάδα, οι υπάλληλοι που υπέγραψαν τις προταθείσες από την διοίκηση νέες συμβάσεις εργασίας για να ζητήσουν συμπαράσταση από την ηγεσία της αντιπεριφέρειας Καβάλας -μιας προσπάθειας ωστόσο που δεν είχε ιδιαίτερα αποτελέσματα.


kavala-portal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου