Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΗΜΜΕΛΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...


Απορρίφθηκαν οι 49 αιτήσεις 
προσωρινής διαταγής



Εξεδόθη το πρωί της Δευτέρας η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελιοδικείου Καβάλας για τις 49 αιτήσεις απολυμένων και σε διαθεσιμότητα εργαζόμενων της ELFE ΑΕ (πρώην ΒΦΛ) να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους με προσωρινή διαταγή. Το Πλημμελιοδικείο αποφάσισε αρνητικά και για τις 49 αιτήσεις, με τον δικαστή να αναφέρει στο σκεπτικό του ότι μέχρις ώτου εκδοθεί η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει το σωματείο εργαζομένων σε βάρος της διοίκησης της ELFE ΑΕ δεν τίθεται λόγος προσωρινής επιστροφής των εργαζόμενων στις θέσεις τους.

Η διοίκηση του σωματείου των εργαζόμενων, πάντως, εκφράζει την απορία της για αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι αντιβαίνει στην απόφαση που ελήφθη την περασμένη εβδομάδα από το...Μονομελές Πλημμελιοδικείο Καβάλας (αλλά από διαφορετικό δικαστή) για την επιστροφή 9 συναδέλφων τους στους χώρους εργασίας τους. Χαρακτηριστικά η διοίκηση του σωματείου αναφέρει ότι "υπό άλλες συνθήκες μια τέτοια απόφαση θα ήταν, ως ένα βαθμό, λογική δεδομένου ότι στις 6 Σεπτεμβρίου αναμένεται η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα. Από την στιγμή όμως που υπάρχει ήδη δεδικασμένο δεν καταλαβαίνουμε γιατί εξεδόθη αυτή η απόφαση. Εκτιμούμε ότι ο δικαστής απλά δεν θέλησε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και του λόγου για τον οποίο οι συνάδελφοί μας κατέθεσαν την αίτηση προσωρινής διαταγής."

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι που παραμένουν εκτός του εργοστασίου αναμένουν την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς μέχρι τότε δεν έχει προγραμματιστεί κάποια άλλη εκδίκαση προσωρινής διαταγής.

Όσον αφορά, δε, το ίδιο το εργοστάσιο, από την περασμένη εβδομάδα η μονάδα παραγωγής θειικού οξέος έχει κλείσει για λόγους συντήρησης, καθώς με βάση απόφαση που εξέδωσε η αντιπεριφέρεια Καβάλας η διοίκηση της βιομηχανίας καλείται -πέραν της καταβολής προστίμου- να πιστοποιήσει μια σειρά από ατμολέβητες εντός της μονάδας. Εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία θα διαρκέσει ως το τέλος του μήνα.


kavala-portal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου