Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΦΛ: Ευχαριστούν όσους τους στηρίζουν


Οι εργαζόμενοι της Β.Φ.Λ. ευχαριστούν 
όλους όσους τους στηρίζουν...



Φανερή ήταν η ικανοποίηση στους εργαζόμενους της ΒΦΛ, σ΄ αυτούς που βρίσκονται σε κινητοποίηση από τις αρχές του καλοκαιριού, χθες το μεσημέρι. Πληροφορήθηκαν ότι αυτή τη φορά έγινε δεκτό το αίτημά τους, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή με την οποία επιστρέφουν στη δουλειά τους με όρους που ίσχυαν πριν από τα γεγονότα, εννέα συνάδελφοί τους. Το σωματείο ήταν στο δικαστικό μέγαρο περιμένοντας την απόφαση. Την πληροφορήθηκε και αμέσως το νέο μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα. Η υπόθεση των εννέα προσωρινών διαταγών είχε ζητηθεί στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας την περασμένη Παρασκευή. Οι εννιά επιστρέφουν προσωρινά με όρους εργασίας, σαν να είναι εργαζόμενοι στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων. Δεν έχουν καμιά ανάμιξη με τις ειδικές συμβάσεις που προτάθηκαν κι έχουν υπογραφεί, από μερίδα των εργαζομένων.

15αύγουστο κάτω από τη γέφυρα πέρασαν οι απεργοί όπου εκεί γιόρτασαν με ψητά και σούβλες τη γιορτή την γιορτή της Παναγίας. Ήταν μαζί τους οι οικογένειές τους. Πραγματοποίησαν μία μεγάλη γιορτή, οργανωμένη αυθόρμητα και είχε μεγάλη επιτυχία.

Εν τω μεταξύ τον 15αύγουστο στο γιουντιούπ στο διαδίκτυο αναρτήθηκε βίντεο που έφτιαξαν οι απεργοί με το οποίο ευχαριστούν τις τοπικές επιχειρήσεις, που τους στηρίζουν οικονομικά. Αναφέρονται 44 τοπικές επιχειρήσεις, μεταξύ τω οποίων δύο σύλλογοι, το σωματείο συνταξιούχων ΒΦΛ, και ο Σύλλογος Περιγιαλίου, που στηρίζουν την προσπάθεια των εργαζομένων στα Λιπάσματα. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στον μέγα χορηγό, τους Φούρνους Φελλαχίδη. Το βίντεο αναφέρει ειδικότερα: «Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας. Η στήριξή σας δεν είναι απλά οικονομική. Μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Η Καβάλας θέλει εργαζόμενους με αξιοπρέπεια, σε μία υγιή βιομηχανία».


ΠΡΩΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου