Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Το σωματείο εργαζόμενων της ΒΦΛ στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας [videos]


Το σωματείο εργαζόμενων της ΒΦΛ 
στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε, στις 10 το πρωί της Παρασκευής, στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας το σωματείο εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και αρκετοί από τους εργαζόμενους που δεν δέχτηκαν να υπογράψουν τις προταθείσες από την διοίκηση της βιομηχανίας νέες ατομικές συμβάσεις. Η συγκέντρωση έγινε προκειμένου οι εργαζόμενοι να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους προς την διεύθυνση του ΣΕΠΕ -την οποία και κατηγορούν ότι ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας δεν ήταν αιφνιδιαστικός αλλά έγινε κατόπιν ενημερώσεως της διοίκησης της ELFE AE- και να καταθέσει γραπτό αίτημα για μια ακόμα επιθεώρηση.

Λίγο προτού οι εργαζόμενοι εισέλθουν στα γραφεία του ΣΕΠΕ Καβάλας, ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Βογιατζίδης, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, κατήγγειλε εκ νέου ότι οι 10 εργαζόμενοι που επέστρεψαν στην βιομηχανία μετά από προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου παραμένουν ως και σήμερα αποκλεισμένοι σε χώρους εντός της βιομηχανίας (όπως στα μαγειρεία), χωρίς να τους δίνεται κάποια εντολή για εργασία.

Κατόπιν οι εργαζόμενοι ανέβηκαν στον 5ο όροφο του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΣΕΠΕ Καβάλας και συνομίλησαν με τον προϊστάμενο του σώματος Κώστα Λαζαρίδη, στον οποίο και εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την στάση που φέρεται να κράτησε το ΣΕΠΕ. Ο κ. Λαζαρίδης, από την μεριά του, απάντησε ότι αρχικά είχε κατατεθεί αίτημα για διενέργεια τριμερούς συνάντησης μεταξύ του σώματος, του σωματείου εργαζομένων και της διοίκησης, και κατόπιν -εφόσον το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από πλευράς της διοίκησης της ELFE ΑΕ- διενεργήθηκε ο έλεγχος. Όσον αφορά τις αιτιάσεις των εργαζόμενων ότι, ενώ ανέμεναν ότι ο επιτόπιος έλεγχος θα πραγματοποιούταν την Τρίτη, διενεργήθηκε μια μέρα αργότερα, ο κ. Λαζαρίδης διευκρίνισε ότι αυτό έγινε λόγω φόρτου εργασίας και υπογράμμισε ότι το οριστικό πόρισμα του ελέγχου θα εξαχθεί το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες.








ΠΡΩΙΝΗ
kavala-portal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου