Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ...


Αναστολή της απεργίας 
στα Λιπάσματα Καβάλας 
μετά την πρώτη 
δικαστική δικαίωση


Σε αξιολόγηση της προσωρινής διαταγής του δικαστηρίου, με την οποία επιστρέφουν στην εργασία τους με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, εννέα εργαζόμενοι, προχώρησε η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ). Η απομάκρυνση των εννέα είχε γίνει με απολύσεις και διαθεσιμότητες και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα εργασιακά προβλήματα στα Λιπάσματα Καβάλας, είχε οδηγήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η ΟΕΧΒΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο αγώνας των εργαζόμενων στα λιπάσματα Καβάλας ξεκίνησε να δικαιώνεται!!!
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ.  που πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/8/2016 αποφασίστηκε η αναστολή της απεργίας στον κλάδο των λιπασμάτων.
Σε αυτή την απόφαση σημαντικό ρόλο έπαιξε η χθεσινή δικαστική εντολή  να επιστρέψουν στην εργασία τους εννέα εργαζόμενοι με όλα τα δικαιώματα τους.
Εκτιμήθηκε επίσης ότι ο πολύμηνος και δίκαιος αυτός αγώνας έχει γίνει γνωστό στο πανελλήνιο.
Η πλήρης αυθαιρεσία του εργοδότη κανέναν δεν αφήνει αδιάφορο.

Οι πάντες γνωρίζουν την καταστρατήγηση και την καταπάτηση από τον κ. Λαυρεντιαδη  κάθε εργασιακού δικαιώματος, φθάνοντας στο σημείο να θέλει να μετατρέπει όλες τις συμβάσεις αόριστου χρόνου σε ορισμένο. Όλοι πλέον κατανοούν ότι μια βαριά χημική βιομηχανία παραγωγής λιπάσματος που κρύβει πολλούς κινδύνους τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την γύρω περιοχή, δεν μπορεί να δουλέψει με το σύνολο των εργαζόμενων με εργολαβική σχέση εργασίας.
Όλοι γνωρίζουν ότι για να εφαρμόσει τα παρανοϊκά του σχέδια ο εργοδότης χρησιμοποίησε ακραίες μεθόδους, για να εξοντώσει στην κυριολεξία τους εργαζόμενους.
Μπράβοι… μηνύσεις… ψευδομάρτυρες… είχαν την τιμητική τους.

Όλοι γνωρίζουν, ότι το παραγωγικό έργο της εταιρείας έχει σταματήσει παρά τις θεατρικές προσπάθειες του εργοδότη να δείχνει μία ψεύτικη εικόνα, η εγκατάλειψη του εργοστασίου είναι θέμα που μας αφορά όλους και κανείς δεν μπορεί να αφήνει τον  κ. Λαυρεντιάδη να παίζει με την Εθνική και την αγροτική οικονομία…ούτ ε με την τοπική κοινωνία με το εργατικό προσωπικό που ξέρει να παράγει λίπασμα».

lipasmata KavalasΤέλος, η ομοσπονδία σημειώνει: «Ευχαριστούμε συνδικάτα… εργαζόμενους… τοπικούς φορείς… τους πάντες που στάθηκαν και στέκονται δίπλα στους εργαζόμενους των
λιπασμάτων Καβάλας.
Οι απολυμένοι εργαζόμενοι μαζί με αυτούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και τα συνδικάτα που τους συμπαραστέκονται θα συνεχίσουν να βρίσκονται μέρα- νύχτα  στο γνωστό σημείο συνάντησης των απεργών στο ιστορικό πλέων  «ΓΕΦΥΡΙ»  φορώντας τα μπλε μπλουζάκια.
Καλούμε για μία φορά ακόμη την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να δοθεί άμεση λύση.
Κάθε μέρα που περνάει  είναι εις βάρος της εταιρείας όσο ο κ. Λαυρεντιάδης αδιαφορεί.
Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία αναστέλλεται ,δεν σταματάει, ο αγώνας των εργαζομένων θα λήξει όταν θα έρθει η συνολική δικαίωση.
H δημοκρατία στο χώρο δουλειάς δεν πρέπει να είναι ζητούμενο αλλά δικαίωμα».


ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου