Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ: Μονομερείς κι αιφνίδιες ενέργειες...



Χθες βράδυ από την συντονιστική επιτροπή Πολιτών
δήμου Καβάλας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/8/2016

Τις τελευταίες ημέρες συνεργείο της εταιρίας JP ΑΒΑΞ η οποία είναι υπεργολάβος της εταιρίας TAP, πραγματοποιεί τομές σε χωράφια από τα οποία κατά τα σχέδια της εταιρίας tap θα περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου .

Αυτές οι εργασίες γίνονται χωρίς την ενημέρωση και συναίνεση των ιδιοκτήτων, ερήμην τους και τελικά εκμεταλλευόμενοι την άγνοια τους.

Τoσο η εταιρία tap όσο η υπεργολάβος εταιρία ενημερώθηκαν έγκαιρα για την μη επιθυμία -άρνηση των ιδιόκτητων για την διέλευση του αγωγού από τα κτήματα τους .

Επίσης εκκρεμούν τέσσερις προσφυγές, οι δυο από την περιοχή της Καβάλας, μια από το δήμο Δοξάτου και μία από την περιοχή των Σερρών σχετικά με την ΜΠΚΕ, η εκδίκαση των οποίων αναβάλλεται συνεχώς, και ενώ θα έπρεπε να σταματήσει κάθε ενέργεια - εργασία από την εταιρία tap τους υπεργολάβους της αυτοί συνεχίζουν να εισβάλουν στα κτήματα μας ακάθεκτη.

Από πότε το οικονομικό συμφέρον μιας ιδιωτικής εταιρίας καταστρατηγεί τους νόμους και το Σύνταγμα μιας χώρας ;

Από πότε ο πολίτης δεν προστατεύεται και είναι έρμαιο οικονομικών συμφερόντων ιδιωτικής εταιρίας ;

Επιτέλους ποιος κυβερνά αυτήν την χώρα;

ΥΓ:

Σε κατ ιδίαν συζήτηση με υπεύθυνο στέλεχος της JP ΑΒΑΞ παραδέχτηκε ότι οι γνώσεις τους σχετικά με τα τενάγη Φιλίππων ως προς την συμπεριφορά τους είναι ελλιπής .


Συντονιστική Επιτροπή 

Πολιτών Δήμου Καβάλας




Χθες το πρωί προσωπικό που φέρεται να είναι του ΤΑΡ, μαζί με εκπροσώπους της αρχαιολογικής υπηρεσίας Καβάλας κινήθηκαν σε αγροτική περιοχή ανάμεσα στις Κρηνίδες και τους Φιλίππους. Στην ίδια περιοχή από την περασμένη εβδομάδα εργάζεται μηχάνημα έργων (JCB) που κόβει τα καλαμπόκια εκεί που προβλέπεται και χρειάζεται, ανοίγοντας διάδρομο για τον αγωγό ΤΑΡ. Χθες – κατά πληροφορίες- η αρχαιολογία έκανε αυτοψία σε περιοχή που παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Επεσήμανε τα σημεία που ο αγωγός πρέπει να αποφύγει. Όλη αυτή η κινητικότητα μαζί με το μηχάνημα που βρίσκεται κοντά στις Κρηνίδες από την περασμένη Πέμπτη, κινητοποίησαν τον σύλλογο αγροτών Δήμου Καβάλας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Θέμης Καλπακίδης βρέθηκε χθες στο γκρουπ των ανθρώπων που προαναφέραμε κι είχε συζήτηση μαζί τους. Κατά πληροφορίες τους υπενθύμισε ότι ο αγωγός δεν πρέπει να περάσει από χωράφια, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν το επιθυμούν και δεν έχουν δεχτεί την αποζημίωση που τους προσφέρθηκε. Ο κ. Καλπακίδης και ενημέρωσε και ενημερώθηκε (από το προσωπικό της αρχαιολογικής υπηρεσίας). Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο αγωγός βρίσκει «εμπόδια» μεταξύ Φιλίππων και Κρηνίδων αφού τώρα που το έργο προετοιμάζεται να αρχίσει υπάρχουν εκτάσεις από τις οποίες δεν μπορεί να περάσει μιας και δεν έχει συμφωνήσει με τους ιδιοκτήτες αυτών.

Ο κ. Καλπακίδης άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται γενική συνέλευση του συλλόγου των αγροτών του Δήμου Καβάλας.




ΠΡΩΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου