Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ 
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΤΗΣ Β.Φ.Λ.

Συνάδελφοι, μετά από σύσκεψη επανερχόμαστε για δεύτερη φορά (αφού με την προηγούμενη παροτρυντική μας επιστολή δεν κατανοήσατε που οδηγείστε και ποιον υπερασπίζεστε) για να σας γνωρίσουμε, να σας επισημάνουμε και να σας συμβουλεύσουμε τα παρακάτω:

Η Διοίκηση της εταιρίας , αφού με ένα τέχνασμά σας αφαίρεσε όλα τα δικαιώματα και καταρράκωσε την προσωπικότητά σας, κατόρθωσε να σας μετατρέψει σε δούλους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα και μόνο με υποχρεώσεις.

Κατόρθωσε να σας μετατρέψει σε εθελοντές στρατιώτες και να σας χρησιμοποιεί με διάφορους τρόπους και μεθόδους, προκειμένου να επιβάλει τα παράνομα, δόλια και καταστροφικά σχέδια, οριστικά και αμετάκλητα για όλους τους εργαζόμενους στην εταιρία από εδώ και μετά.

Η εταιρία σας έπεισε ότι λειτουργεί στα πλαίσια της εργατικής νομοθεσίας. Αυτό κι αν είναι ψέμα.

Μετά την ψήφιση του νόμου περί συλλογικών συμβάσεων, η εταιρία υπέγραψε μεταγενέστερα διμερή συλλογική σύμβαση εργασίας με το Σωματείο (οργανισμός κατάστασης προσωπικού), η οποία κατά τεκμήριο υπερισχύει του νόμου. Ποια νομιμότητα λοιπόν επικαλείται; Λειτουργεί 100% παράνομα.

Αρκετές φορές διαμαρτυρηθήκατε, ζητώντας την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου. Γιατί άραγε θεωρείτε, ότι οι απεργοί συνάδελφοί σας δεν ζητούν το ίδιο;

Καταλάβετε λοιπόν, ότι αποτελεί κοινή επιθυμία και επιδίωξη το εργοστάσιο να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία.

Δεν σας προβληματίζει, ότι αυτήν την ανωμαλία την ξεκίνησε ο Εργοδότης;

Συνάδελφοι: Όλοι εμείς που χρηματίσαμε για πολλές δεκαετίες, Πρόεδροι, Γεν. Γραμματείς, και Μέλη Διοικήσεων του Σωματείου και συνεπώς ζήσαμε και αποκομίσαμε τεράστια πείρα από παρόμοιες εργοδοτικές ενέργειες, σας γνωρίζουμε ότι είναι ζήτημα χρόνου η δικαίωση των απεργών συναδέλφων σας. Και από αυτή τη δικαίωση ασφαλώς θα ωφεληθείτε και εσείς. Αναλογίζεστε λοιπόν ποια θα είναι η θέση σας απέναντί τους; Θα μπορείτε άραγε να τους κοιτάξετε στα μάτια, αυτούς που αγωνίζονται να εξασφαλίσουν δίκαιες και νόμιμες συλλογικές συμβάσεις αορίστου χρόνου και όχι δουλικές σαν αυτές που εκβιαστικά σας επιβάλανε να υπογράψετε;

Κάνατε το λάθος να υποκύψετε στους εκβιασμούς της εταιρίας, ενώ οι συνάδελφοί σας αρνήθηκαν και αγωνίζονται σήμερα ακόμη και για τα δικά σας συμφέροντα.

Προφανώς παρασυρθήκατε από πέντε – έξι φερέφωνα της εταιρίας, ασφαλώς με ιδιοτελή συμφέροντα.

Σίγουρα μεγάλη ευθύνη φέρνει η πλειοψηφία της προηγούμενης Διοίκησης του Σωματείου με την λάθος συγκρότησή της.

Η σημερινή Διοίκηση διακρίνεται από κύρος, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Όμως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Σημασία έχει και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους σας, ότι η σημερινή εργοδοσία έχει αποκλειστικό στόχο την κερδοσκοπία, χωρίς να την ενδιαφέρει ο παράγων άνθρωπος και η προσωπικότητά του.

Μέχρι που υπογράψατε απροστάτευτοι όντες από το Σωματείο είστε δικαιολογημένοι. Σήμερα όμως πρέπει να καταλάβετε, ότι όλες οι κατ’ εντολή της εταιρίας ενέργειές σας στρέφονται και κατά του εαυτού σας. Στρέφονται ταυτόχρονα και κατά της βιομηχανίας, κατά της τοπικής και της εθνικής οικονομίας. Ροκανίζετε το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας.

Συνάδελφοι, καταλάβετε επιτέλους, ότι η θέση σας είναι με τους συναδέλφους σας απεργούς. Υπερασπίζεστε τον ίδιο σκοπό με αυτούς, αλλά με λάθος τρόπο. Κάνετε κακό στην Βιομηχανία και στις Εγκαταστάσεις της με τους πειραματισμούς που σας επιβάλλει η εργοδοσία. Μην υποκύπτετε στις απειλές και στους εκβιασμούς, αρκετές φορές με την χρήση μπράβων. Σηκώστε το ανάστημά σας ειδικά το Προϊστάμενοι Προσωπικό. Δείξτε την αξία σας και προτάξετε την αξιοπρέπειά σας, που οι περιστάσεις απαιτούν, πριν είναι πολύ αργά για εσάς. Κάντε τη σωστή κίνηση. Ενωθείτε με τους απεργούς συναδέλφους σας. Τότε είναι που οι ξενόφερτοι κερδοσκόποι θα λακίσουν με το πρώτο μεταφορικό μέσο.

Εσείς, εμείς και όλοι οι εργαζόμενοι θα μείνουμε στον τόπο μας, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και τα μετέπειτα. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ.

Εμπρός λοιπόν κάντε το αποφασιστικό βήμα, για ένα καλύτερο αύριο και όχι για τον μεσαίωνα που προσπαθούν να σας επιβάλλουν. Το κακό παρελθόν, καθώς και οι κακές προθέσεις της εργοδοσίας έγιναν κατανοητές απ’ όλους τους θεσμικούς παράγοντες : ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, καθώς και από την ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Σύντομα θα φανούν εξελίξεις. Σταματήστε το πισωγύρισμα και βαδίστε μπροστά για να έλθει η λύση πολύ πιο γρήγορα.

<<ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ>>

ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ:

ΤΣΕΝΤΕΜΕΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΤΣΑΚΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΟΥΡΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΑΙΝΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΤΖΙΜΕΡΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΣΑΡΔΑΚΛΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΓΟΥΝΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΧΑΡΕΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΧΑΤΖΑΤΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΜΟΥΤΣΟΚΑΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου