Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ



Συζητήθηκαν χθες στο Πρωτοδικείο 
47 αιτήματα του σωματείου 
προκειμένου ισάριθμοι απεργοί 
να επιστρέψουν προσωρινά 
στην εργασία τους. 
Η αλλαγή στα έως τώρα δεδομένα αφορά την στάση της εταιρίας, η οποία προσήλθε στη διαδικασία με μάρτυρες. Επρόκειτο για δύο τουλάχιστον εργαζόμενους που δήλωσαν στον δικαστή ότι υπάρχουν λόγοι τα αιτήματα να μην γίνουν δεκτά.

Η κυβέρνηση και η ΒΦΛ

Στις 11.30 χθες το πρωί στο πρωτοδικείο Καβάλας άρχισε η διαδικασία συζήτησης αιτήσεων έκδοσης προσωρινών διαταγών, διαδικασία που επιλέγει συγκεκριμένα και σταθερά το σωματείο της ΒΦΛ, για να επανέλθουν μέλη του στο εργοστάσιο, να επανέλθουν στη δουλειά τους, στα πόστα τους με τους προηγούμενους εργασιακούς όρους.

Οι δύο πλευρές, δηλαδή το σωματείο και η εταιρία, προσήλθαν κάθε μια με τα επιχειρήματά της, στην ακροαματική διαδικασία, που ήταν σχετικά σύντομη, έγινε κεκλεισμένων των θυρών, στο γραφείο του δικαστή που τις εκδίκασε.

Το σωματείο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Νίκο Βογιατζίδη και δύο δικηγόρους, ενώ για πρώτη φορά χθες σε συζήτηση τέτοιων υποθέσεων η εταιρία δεν προσήλθε μόνο με δικηγόρους, αλλά παρουσίασε μάρτυρες υπέρ των απόψεών της. Επρόκειτο για εργαζόμενους που ποτέ δεν έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκαν ότι αν οι απεργοί επιστρέψουν στο εργοστάσιο, απειλούνται ακόμη και επεισόδια, αφού ανάμεσα στους απεργούς και σ΄ αυτούς που δουλεύουν κανονικά, υπάρχουν σοβαρές διαφορές, ακόμα και μηνύσεις. Οι αποφάσεις αναμένονταν είτε αργά χθες το μεσημέρι, είτε τη Δευτέρα το αργότερο τις μεσημβρινές ώρες.

Εν τω μεταξύ χθες ρωτήθηκε για τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης. Η κυβέρνηση είπε συνεχίζει κι ασχολείται με το θέμα. Η δήλωση του Κ. Μορφίδη έχει ως εξής: «Είναι σημαντικό και θετικό το ότι οι άνθρωποι μένουν στις δουλειές τους. Ήταν ένα από τα πάγια αιτήματα σ΄ αυτή την ιστορία, στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο εργοστάσιο. Η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να έχει βγάλει μία απόφαση, για το τι θα κάνει με ότι αφορά την ίδια στο εργοστάσιο».


ΠΡΩΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου